Recepty z Winelády

Ochutnejte exkluzivní edici Winelád! Základní chuť tvoří jemné tóny hroznové šťávy, vybírat však můžete i z několika dalších neotřelých příchutí. Winelády neobsahují žádné zbytečné konzervanty ani „éčka“ navíc a jsou z produkce naší kuchyně! Kromě klasického způsobu servírování Winelády na Váš snídaňový stůl s pečivem doporučujeme vyzkoušet i naše nové tipy na servírování a originální recepty, kterými Vás budeme rádi zásobovat!

Nakládaná kachní játra ve wineládě

Nakládaná kachní játra ve wineládě s feferonkami a portským vínem

Na 2 porce potřebujeme:

Wineláda s příchutí chilli papriček 200g
Kachní játra 300g
Portské víno 0,1 l
Sůl, pepř – dle potřeby

Návod k přípravě:
Z feferonkové winelády, portského vína, soli a pepře vytvoříme smícháním marinádu do které naložíme na plátky nakrájené kachní játra. Necháme odležet v ledničce 48 hodin. Poté opečeme na pánvičce po obou stranách. Z každé strany 1-2 minuty. Podáváme s opečeným toustem. Můžeme doplnit jakýmkoliv listovým salátem.

Játrová paštika

Játrová paštika s brandy a mandlovou wineládou

Na 2 porce potřebujeme:

Mandlová wineláda
Drůbeží játra 200 g
Cibule 30g
Česnek 10g
Brandy 0,04 l
Smetana 31% 0,04 l
Tymián, sůl, pepř – dle potřeby

Návod k přípravě:
Očištěná drůběží játra orestujeme na pánvi s cibulí, česnekem a tymiánem. Přidáme brandy, smetanu a mandlovou wineládu,osolíme a opepříme. Vše společně rozmixujeme a přes jemný cedník propasírujeme a popřípadě ještě dochutíme. Přichystanou mističku vyplníme paštikou a zalijeme rozpištěným máslem. Následně necháme v ledničce vychladnout. Do paštiky můžeme navíc přidat suroviny jako mandle, ořechy, brusinky…

Muffiny z perníkového těsta

Muffiny z perníkového těsta přelité skořicovou wineládou

Ingredience:

Skořicová wineláda 200g
Olej 0,1 l
Polohrubá mouka 400g
Cukr 250g
Vejce 1ks
Vanilkový cukr 1ks
Kypřící prášek do perníku 1ks
Kakao 40g
Mléko 250ml
Vlašské ořechy 50g
Sušené rozinky 50g

Návod k přípravě:
Mouku, cukr, mléko, vejce, kakao, olej, vanilkový cukr, perníkové koření smícháme dohromady. Do těsta přidáme vlašské ořechy a rozinky. Hmotu nalijeme do formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 5 minut. Poté přidáme na jednotlivé muffiny skořicovou wineládu. Díky tomuto předpečení nám wineláda nezteče až na dno forme a zůstane uprostřed. Poté dopékáme cca 20 minut.